maandag 10 november 2014

Toch nog redelijk goed nieuws, veel water en beton, en zeer teleurgesteld in Vegas.

Toen ik opstond vanmorgen zag de lucht er niet veel belovend uit. De daken van de gebouwen onder ons waren goed nat, en boven de bergen viel er nog regen.


Eenmaal goed wakker besluiten we om naar de IHOP te gaan voor een ontbijt. Daar aangekomen zagen we een groot aantal mensen die wachten op een tafeltje. Nou daar hadden wij geen zin in, dus hoppen we naar de Denny's. Daar eten we een lekker en gezond ontbijt. Hier is het ook wel druk en dus duurt het ontbijt wat langer dan normaal.

Na het eten vertrekken we via de snelweg naar de Hooverdam. We kiezen voor de snelweg omdat we een tour hebben gereserveerd. Als we er zijn parkeren we de auto vlakbij het Visitors Center. Ik had de kaartjes voor de rondleiding via het internet besteld en moest ze dus eerst ophalen. Gelukkig moesten we daardoor niet in de rij staan bij de kassa.

 Eenmaal binnen moesten we even wachten voordat de rondleiding begon. Tijd voor een selfie !


De rondleiding was erg interessant. 
Aan het einde van de tour kon je op eigen gelegenheid verder de boel verkennen.

Tijdens de bouw werd er veel Art Deco gebruikt in het gebouw en buiten. Wij zijn grote Art Deco liefhebbers dus we hebben er echt van genoten.
Nadat we alles op ons gemak hadden bekeken zijn we nog een keer over de dam heen gereden. Vroeger was het de doorgaande weg maar die is tegenwoordig omgeleid.

We besloten om via een omweg binnendoor terug te rijden. Via de weg die langs het meer achter de dam, Lake Mead, rijden we terug naar Las Vegas. Deze weg loopt door het bijbehorende natuurpark waar je entree voor moet betalen, maar gelukkig kunnen we er onze NPS jaarpas voor gebruiken.


We stoppen op diverse plekken, en ik neem zand mee voor mijn collectie. Ook een flesje Colorado rivier water gaat mee. Goh een mens kan toch rare dingen verzamelen.

Onderweg maak ik nog mooie foto's van de zonsondergang. We rijden de gehele Las Vegas Boulevard af en dat levert toch mooie plaatjes op.
We rijden gelijk even naar de Panda Express voor een lekkere maaltijd. Amerikaans "Chinees" is best wel lekker maar heeft eigenlijk niets met Chinees eten te maken. Ach ja, het is vers en gezond.

Als we in het hotel aankomen gaan we nog even in de lobby op een bankje zitten en mensen kijken. Ook een erg leuk tijdverdrijf.

Morgen naar de kampioenschap dragracen, iets waar ik heel erg naar uitkijk. Ik ga mijn race held John Force zien !
3 opmerkingen:

 1. Mooie foto's van The Strip....toch genieten wij telkens weer van Las Vegas!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk verslag! En ineens kan ik reacties plaatsen :)
  Mooi dat art deco, hou ik van.....net als Jugendstil

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie plaatjes weer! Leuke dag, die Hooverdam lijkt me ontzettend mooi.

  BeantwoordenVerwijderen