donderdag 14 augustus 2014

Verandering van vlucht doet anders vliegen.

Luchtvaartmaatschappijen vinden het schijnbaar erg leuk om vluchten frequent te veranderen van tijd of toestel. De terugvlucht van Minneapolis is sinds boeking al 3x veranderd van tijd en 2x van toestel. Bij de laatste boeking was de overstaptijd in Minneapolis geslonken tot 43 minuten. Dat vond ik nogal weinig. Ik had de vlucht geschiedenis bij Flightaware gecheckt en zag dat meer dan 60% van de vluchten te laat aankwamen en dat we dan dus de vlucht naar Amsterdam zouden missen. Nou is een extra dagje Amerika nooit weg, maar om die dan op een vliegveld en hotelkamer door te brengen is nou ook niet echt ideaal.Gelukkig kon Karin van USAFUNVACATIONS.NL de vlucht nog veranderen zonder extra kosten. Dat betekend wel dat we nog eerder uit Las Vegas vertrekken en dat we terug vliegen via Detroit. De overstaptijd is nu 2,5 uur. Genoeg tijd dus om ook nog even een souveniertje van Detroit te kopen en op ons gemak nog wat te eten. Liever met volle maag het vliegtuig in want als het eten op de terugreis niet lekker is dan heb je tenminste wat in je maag.


Helaas waren onze Economy Comfort stoelen verdwenen terwijl die wel betaald waren. Het blijkt dus dat als je veranderd van route je EC stoelen verdwijnen uit je boeking. Heb Delta Airlines in Amsterdam gebeld maar die konden mij niet helpen en verbonden mij door met Atlanta. Daar ben ik keurig geholpen en bleek dat de EC stoelen vanuit Detroit zelfs $10 p.p. goedkoper te zijn. Dat is dus $20 die we meer kunnen vergokken in Las Vegas. Misschien winnen we daar wel de jackpot mee en kunnen we First Class terug vliegen.
Nu maar hopen dat er niets meer veranderd. Vind het prima zo.


5 opmerkingen:

 1. Wat een gedoe met die vluchten zeg. Masr gelukkig goed geregeld weer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou kijk eens, alleen maar voordelen dus door die omboeking. Nu maar hopen idd dat het zo blijft :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vermoeiend altijd die vlucht wijzigingen, wel van dat usa fun vacantions jullie netjes konden helpen! Nu aftellen en hopen op niet weer een vlucht wijziging!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad altijd weer een gehannes met vluchtwijzigingen, maar wel raar dat het reisburo niet de Economy Comfort over kon zetten naar de nieuwe route en dat je dat dus zelf moest gaan doen en wat gelukkig ook lukte. ( Volgens mij heeft de reservering van de Economy Comfort hetzelfde reserveringsnummer als de tickets dus zou het zo moeten kunnen )

  En wat betreft die jackpot, dat zou ik ook wel willen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had zelf achteraf de Economy Comfort geregeld en daardoor kon het reisbureau het niet omzetten. Maar gelukkig was het met 1 telefoontje geregeld.

   Verwijderen