vrijdag 17 oktober 2014

Aan het randje van het continent

Vandaag gaan we San Francisco verlaten en zullen we ons kamp opzetten in Pacific Grove. De rit er naar toe is maar kort maar zal gaan via de Pacific Coast Highway. De weg die loopt aan het randje van het continent. Aan de linkerkant land en aan de rechterkant water.....heel veel water. Als je gaat zwemmen hier dan is het eerstvolgende stuk land wat je dan tegenkomt, Japan.

We staan redelijk laat op, 8:00 uur. Pakken onze spullen in, springen snel nog even onder de douche en gaan dan op weg. Eerst even een echte bak koffie halen bij de Starbucks om de hoek want de "koffie" in het hotel is niet het woord koffie waard. We zetten de navigatie aan en zwaaien naar iedereen in San Francisco. De route gaat nog even langs het Palace of Fine Art.
Het Palace of Fine Arts is een monumentaal neoklassiek bouwwerk. Het oorspronkelijke bouwwerk werd voor de Panama Pacific International Exposition van 1915 gebouwd om er kunstwerken tentoon te stellen. Het werd echter gesloopt in 1964 en volledig heropgebouwd in 1965. Het Palace of Fine Arts is het enige restant van de wereldtentoonstelling van 1915 dat nog op zijn oorspronkelijke plaats staat. Sinds 1969 is er een populair wetenschapsmuseum gevestigd.
We nemen de tijd om even van al dit moois te genieten en gaan dan weer verder. Als we de stad uitrijden stoppen we weer even. Nu bij een heel mooi punt waar de laatste huizen van de stad een geweldig uitzicht hebben over de oceaan.Zo ontzettend mooi hier ! De rit is niet zo lang maar we kunnen natuurlijk niet overal lang blijven stilstaan en we gaan dus maar verder.
Onze magen beginnen nu toch wel van zich te laten horen, want we hebben nog niet ontbeten. Op een gegeven moment komen we een Denny's tegen en gaan daar even een ontbijt eten.Na het ontbijt rijden we op ons gemak verder en genieten op de vele mooie plaatsen van het geweldige uitzicht.Als we in Monterey aankomen ziet alles er heel bekend uit. In 2000 hebben wij hier ook geslapen. Pacific Grove, de plaats waar we verblijven, is een aangrenzende stad en de navigatie leidt ons probleemloos naar ons hotel.
De Lovers Point Inn ligt aan de Lovers Point. Het hotel heeft geweldig mooi uitzicht, wij zitten op de begaande grond maar hebben toch redelijk mooi zicht op de oceaan en Lovers Point.

We zetten onze spullen in de kamer en gaan wandelen bij Lovers Point. We voelen ons echt "lovers" als we er lopen. Wat is het hier mooi !

Na de wandeling rijden we naar Monterey en de Cannery Row. Cannery Row is een straat in Monterey waar vroeger de bedrijven zaten die de sardientjes die daar gevangen werden inblikten. Ook werden er heel vroeger de walvissen die in de baai gevangen werden aan land getrokken en verwerkt. In 2000 toen wij er waren, waren ze de boel aan het renoveren omdat het erg in verval was geraakt. Nu alles klaar is is het echt een toeristische plek geworden. Met veel restaurants en souvernirswinkels. Een beetje te vercommercialiseerd vinden wij.
We lopen wat door de straat en gaan even bij een filiaal van Ghirardelli naar binnen waar we het gratis chocolaatje wat je altijd in die winkel krijgt lekker oppeuzelen. Ton heeft trek in een ijsje en besluit een "klein" ijsje te bestellen. Ik zelf neem een lekkere warme chocomelk want al dat ijs heeft iets teveel suiker en calorieën voor mij.
De warme chocomelk is echt de lekkerste chocomelk die ik OOIT gedronken hebt.
Als de parkeertijd er op zit rijden we weg en gaan we eten. Toen we Monterey binnenreden zagen we een Coco's. Dat is een diner die een aantal filialen heeft in Californië. In 2000 hebben wij daar gegeten en dat had zo'n goede indruk achtergelaten dat we graag weer daar willen eten.
We nemen beide de overheerlijke tortilla soep en Ton neemt een bord pasta met garnalen in kreeftensaus en ik kan het niet laten en neem hun beroemde spare ribs. Overheerlijk !
Onze porties zijn echt mega groot en er gaat daarom veel terug.
Volgegeten en moe gaan we naar het hotel. De TV gaat aan en ik schrijf het blog.

Morgen gaan we walvissen spotten op de oceaan. We kijken daar erg naar uit !

9 opmerkingen:

 1. De Pacific Coast Highway is inderdaad een hele lange weg maar met de mooiste uitzichten die je je maar bedenken kunt. Vast wel heel veel mooie foto's gemaakt daar;-)
  Goed geregeld, kamer met uitzicht op zee.
  Die borden bij Coco's zien er erg lekker uit, mmmmm!
  Walvissen spotten, dan ook wel foto's maken, ben heel benieuwd.
  Have Fun!
  Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dagen hoor en nog heel wat voor de boeg. Ik geloof dat je ook weer beter loopt.....geen vuiltje aan de lucht, dus! Veel plezier op de walvistrip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht dat je vis had gegeten ipv de spareribs. De graatjes komen door je kin naar buiten !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou, de rust is weergekeerd in SF. Hou het een beetje rustig op HW 1 en blijf aan de goede kant van het randje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een grappige beker bij Denny's. Wij hebben ooit ook walvissen gespot in Monterey, is echt geweldig.
  Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke blog weer mannen. Veel plezier vandaag op de walvissenjacht....de jacht om foto's te maken bedoel ik natuurlijk! Ben benieuwd of jullie ze vinden. Hoe was die pasta van Ton, die ziet er erg lekker uit zeg, mmmm. Tot blogse weer, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een belevenissen en wat een heerlijk bord met eten weer.......mooie route ook......

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat eten ziet er heerlijk uit! Wat een prachtige plaatjes ook weer. Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Feest der herkenning, I love SF!!!
  Hopelijk gaat het weer beter met je knie Walter. Ben ook erg benieuwd of jullie walvissen hebben kunnen spotten.
  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen