zaterdag 11 oktober 2014

van postkoets naar straaljager

Zaterdag 11 oktober 2014.

Gisteravond na het eten, wat trouwens best wel goed was, nog even buiten gezeten. In eerste instantie nog zitten pielen met de internetverbinding maar had er al snel genoeg van. Iedere keer viel het uit of ik kreeg geen verbinding. Ik zal al snel te knikkebollen en ook Ton zat langzaam in slaap te vallen. We zijn maar snel naar de kamer gegaan om te proberen nog wat TV te kijken maar dat hield al snel op. Nog voor 20:00 uur gingen de rolluiken al dicht en was de diepe slaap een feit. We hadden natuurlijk de nachten hiervoor slecht geslapen i.v.m. dat fijne brandalarm en de autorit van Las Vegas naar Death Valley was ook behoorlijk vermoeiend. En natuurlijk mag die extreme hitte ook niet vergeten worden. Die vreet ook de nodige energie.

Een nadeel van dat vroeg gaan slapen is natuurlijk dat je dan ook weer vroeg wakker bent. Althans ik wel want ik heb gemiddeld aan 8 tot 9 uur slapen genoeg en ik was dus ook om 4:00 uur klaar wakker. Ben toch nog even blijven liggen maar rond 5:10 uur hield ik het toch echt voor gezien. Het bed was ook erg klein en dat zijn wij niet gewend. Ik wilde Ton niet wakker maken met mijn gedraai dus ben er maar uitgegaan. Ik had de hoop dat als ik zo vroeg in de lobby zou gaan zitten ik misschien wel een goed signaal voor het internet te pakken kon krijgen. Helaas het signaal, dat trouwens van een satelliet verbinding afkomstig is, was totaal helemaal niets. De bits werden per postkoets met lekke band vervoerd van ISP naar hotel en in het hotel nog eens ingesmeerd met dikke oude motorolie om maar de enige snelheid die er in zou zitten nog uit te halen.
Op dit vroege tijdstip waren er nog meerdere mensen wakker en iedereen liep te klagen over de internetverbinding. Ach dat schept een band en de gesprekken onderling gingen al gauw over van alles en nog wat. Gelukkig was er vanaf 6:00 koffie in de lobby, en die was nog lekker ook. Dit maak je niet vaak mee in een hotel in Amerika.

Toen het licht begon te worden buiten ben ik naar buiten gegaan om te genieten van de zonsopgang. Ik zal door de gordijnen van onze kamer ook licht branden dus Ton was ook wakker. Heb toen een lekker bak koffie gehaald in de lobby en die hebben we buiten aan een tafeltje kijkend naar de mooie kleuren van de bergen opgedronken.


Toen de zon eenmaal goed opgekomen was zijn we gaan ontbijten. We konden hier kiezen uit 2 verschillende soorten ontbijt. Een uitgebreid warm of een simpel continental ontbijt. We hadden beide geen trek in weer een zwaar ontbijt met eieren, bacon en pancakes dus we kozen voor de Continental variant. Deze bestond uit vers fruit, brood in allerlei varianten, yoghurt, pap, croissants en koffiebroodjes. Het was "all you can eat" dus we maakte er goed gebruik van. Een grote schaal met vers gesneden fruit (verschillende soorten meloen, appel, sinaasappel, ananas en druiven) lekker geroosterde boterhammen met jam, een vers croissant en als toetje een koffiebroodje. Met natuurlijk lekker veel koffie, melk en verse jus d'orange.
Met volle buik gingen we terug naar de kamer en hebben op ons gemak alle spullen gepakt, uitgecheckt en zijn toen vertrokken richting Californië.

Eerst reden we nog even naar de "Sand Dunes". Een mini woestijn vlakbij het hotel. De Sand Dunes zijn een gebied van fijn zand wat het eindstation is van de erosie van de bergen in de omgeving. In de miljoenen jaren dat grote brokken steen van de berg afbreken en door de wind en andere omstandigheden naar beneden rollen worden ze uiteindelijk door erosie zo fijn dat het zandkorrels worden. In dit gebied zijn vele films opgenomen, oa. zijn hier een aantal scenes uit de eerste Star Wars film opgenomen. Maar ook diverse Westerns met John Wayne komen hier vandaan.


Het begint aardig druk te worden dus we besluiten om te vertrekken naar onze volgende bestemming. We vertrekken in westelijke richting. Langzaam veranderd het landschap van woestijn naar wat het beste omschreven kan worden, het landschap van een vreemde planeet. Echt onwijs mooi allemaal. De muziek van Muse door de speakers en al het mooie om ons heen..... CHICKENSKIN !
Als we op een gegeven moment op het hoogste punt van de bergen komen kijken we over weer een nieuwe Valley. Zo ontzettend uitgestrekt !! In de verte zien we de weg liggen die als een zwarte dropveter recht door de Valley loopt. Aan het einde van die weg komen we langs een soort bar/restaurant/camping waar net op dat moment een grote groep bikers is. Stuk voor stuk hebben ze geen mooie nieuwe glimmende Harley's maar originele oude antieke Harley's. Natuurlijk stoppen we en kijken onze ogen uit. Overal staan lekkende puffende uit elkaar vallende Harley's (alla Easy Rider) met de daarbij behorende types. Wat gaaf !!! Een aantal is aan het sleutelen, een grote groep is lekker aan het relaxen maar er zijn er een paar die proberen stunts uit te halen. Er is er 1 die probeert wheelies te maken die dan geflimt worden. Het lukt niet echt en iedereen lacht zich een hoedje !


Het blijkt dat deze bikers meedoen aan de "Are you Fucking Ridiculous Death Valley Run". We kunnen er geen genoeg van krijgen maar moeten helaas verder.

Als we Death Valley verlaten komen we weer in een totaal ander landschap terecht. Dit is zo'n waanzinnig mooie route. De bergen veranderen van grote bergen kale stenen tot mooi begroeide groenen bergen en dan weer licht begroeide witte bergen. Wat een variatie ! De route loopt onder Sequoia National Forest door. Het zuidelijkste puntje van SNF heeft schijnbaar pas een grote brand gehad want vele boomstammen zijn zwarte en de grond er omheen begint mooi licht groen te worden.

De weg loopt langzaam naar boven, tot een hoogte van bijna 2km. De weg wordt smaller en smaller en het uitzicht wordt mooier en mooier. De weg heeft bijna nergens een vangrail dus van mijn kant is mooi de diepte in te kijken. Soms best wel eng maar oooohhhh zo mooi ! Je kan wel merken dat Californië last heeft van de grootste droogte in een hele lange tijd want de rivier die in het dal loopt is niet meer dan een heel klein stroompje geworden.

Als de weg het SNF verlaat is het ook gelijk afgelopen met bergen en mooie uitzichten. We rijden in een vlak dor en droog landschap met nieuwbouw wijken en de gebruikelijke benzinepompen en fast food restaurants. We stoppen voor een lunch bij de bekende "Koos in de doos". Plotseling duiken er aan de horizon allemaal Ja-Knikkers op. Hier zit schijnbaar heel veel olie in de grond want we rijden tussen honderden ja knikkers.Na nog een uur rijden komen we aan in Exeter en is het hotel al snel gevonden. Een Best Western dus goed. Als we inchecken zegt de vriendelijke dame achter de balie dat we een upgrade krijgen naar luxe kamer omdat in een Rewards spaarder ben, en ook krijgen we een plastic tasje met versnaperingen, flesjes water en een tube handcreme. Nou nou...... Ze geeft ons de sleutels en een briefje met.....ja ja.....het password voor het internet. Eindelijk !!! internet dat werkt !


De kamer heeft 2 grote bedden, een zitje, een bureau, een grote flatscreen TV en een koelkast. De badkamer is groot met bad. Natuurlijk test ik direct de WiFi en die werkt perfect. De snelheid is zo hoog, het lijkt wel een straaljager

Ik werk het blog bij. Straks gaan we de omgeving verkennen. Meer daarover in het volgende verslag.......

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslag weer en hele mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Top verslag en foto´s van een top route, wat is het daar toch bijzonder!
  Geniet van de fijne kamer en wifi en hopelijk wat langer slapen. Veel plezier vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je dit weer leuk geschreven en wat een super mooie foto's. Op naar de volgende dag ik kan niet wachten ����

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat prachtig daar zeg! En yes, eindelijk goed internet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik liep achter, dus net even jullie eerste dagen gelezen, heerlijk op de zondag middag! Volgende keer maar geen Excalibur meer....? Waarschijnlijk ging het alarm af door het vele roken en de slechte afzuiging ;) wat een prachtige omgeving rijden jullie nu in, heel veel plezier !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige reisverslagen, net als eerder jaren genieten we er weer van! Heel veel plezier toegewenst de komende tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke dag weer, de foto's spreken voor zich, prachtig. Weer een mooie hotel ook met WiFi, wat wil je nog meer;-)
  Lekker verder met genieten!
  Gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen