donderdag 30 oktober 2014

Bryce is nice.....

Gelukkig in dit hotel weer heerlijke bedden, dus de nachtrust was weer uitstekend. We staan niet extreem vroeg op en doen op ons gemak. Het ontbijt hier in het hotel zit dit keer niet bij de prijs inbegrepen en dat is voor het eerst in een Best Western hotel. Nou ja, we eten een heerlijk stevig ontbijt in het restaurant want we moeten er lang op teren.

Na het ontbijt gaan we nog even richting de kamer om alle fotocamera's en video apparatuur in te pakken. We gaan weer naar een bijzondere plek dus alles moet goed vastgelegd worden.
De weg naar Bryce Canyon is hier vandaan erg makkelijk dus we hebben de SatNav eigenlijk niet nodig maar zetten haar toch maar aan want ze heeft zo'n fijne stem.

De route gaat door bergen en dalen en allerlei kleine tot zeer kleine dorpjes.


Dan zien we plotseling een autosloperij met allemaal oude tot hele oude auto's. Oh ja, da's waar..... Ton z'n broer was hier ook geweest en had ons er al over verteld. Hij bezit namelijk een Buick Riviera uit 1970 en daarvan staat er hier ook eentje tussen. Natuurlijk stoppen we en maken wat foto's.

We kunnen niet te lang blijven want de weg naar Bryce is nog lang. Als we vlakbij Bryce zijn komen we eerst bij Dixie National Forrest, een gebied met hele mooie rode bergen. Even stoppen natuurlijk om er van te genieten en gelijk even een sanitaire gebeurtenis. Natuurlijk staat er hier een toilet.

De weg hier gaan door 2 kleine tunneltjes in de bergen.


En dan komen we aan bij het Bryce Canyon National Park en stoppen we natuurlijk even bij het Visitors Center.Daar lopen we een rondje en lezen wat over het ontstaan van dit gebied en welke dieren we tegen kunnen komen.


We rijden weer door en komen bij de poort. Daar laten we onze jaarpas zien en mogen we weer doorrijden. Reuze makkelijk zo'n pas. Ik had thuis al bekeken hoe de weg loopt in het park en welke mooie punten er zijn. Het makkelijkst is om achteraan te beginnen en zo langzaam punt voor punt naar voren te rijden. Zo gezegd, zo gedaan. We beginnen bij het laatste en tevens hoogste punt op bijna 3 km hoogte.

Kijk en geniet......Als we bij het laatste punt komen, heel toepasselijk heet dat "Sunset Point", is de zon al aardig aan het ondergaan. Zo'n dag gaat toch weer razendsnel. We genieten nog even na van al het moois en gaan dan terug richting het hotel.

Daar aangekomen is het al weer laat en gaan we direct een hapje eten. Het eten hier is van perfecte kwaliteit en het smaakt weer geweldig.En op vele verzoek van lezers van mijn blog offeren we onszelf maar weer op en eten nog een stukje Pie want die moest nog op de foto.

Coconut Cream Pie voor mij

Apple Pie met warme Rum saus voor Ton

Terug op de kamer praten we nog na over deze super dag en kijken naar de foto's. Ik upload 438 foto's naar mijn Dropbox en zet alvast een flink aantal gereed op het blog maar schrijf niets want ik ben te moe.

Het is inmiddels de volgende ochtend en ik schrijf wat terwijl Ton nog lekker ligt te snurken. Straks ontbijten en dan gaat de laatste reis beginnen van deze onwijze super vakantie. We vertrekken zo naar Las Vegas voor het laatste deel. Wat is het toch allemaal snel gegaan.....

7 opmerkingen:

 1. O wat zal ik die mooie foto's allemaal gaan missen! Dit was ook weer een schitterende rit met mooie vergezichten. Jullie hebben er in ieder geval wel alles uitgehaald.
  Nog ff genieten van LasVegas!!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bryce is zeker nice. Wat een leuke dag hebben jullie weer beleefd en nu weer op naar Vegas. Bedankt voor de eetfoto's, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zegt de vakantieman? "Het is hier GE-WEL-DIG !! " Nou, vakantieman, we zijn het met jullie eens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik val in herhaling, maar wow wat een mooie foto's weer, wat is het toch prachtig daar! Geniet nog even lekker van Las Vegas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wederom prachtige foto's! Op naar LV, have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een geweldige reis lees lekker mee vanuit Florida :-) wij hebben ongeveer deze reis een jaar of 8 geleden gemaakt :-) maar het blijft genieten via jullie leuke reisverslag en geweldige foto's Grtjes Toos uit Rotjeknor ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik val in herhaling natuurlijk maar de foto's zijn weer fantastisch!! Lisa vroeg gisteren nog of jullie nou nog naar Disney gingen..........
  Geniet extra van de laatste dagen, voor je het weet is deze super vakantie weer voorbij ....... wat vliegen de dagen zeg!
  XXXX

  BeantwoordenVerwijderen