donderdag 16 oktober 2014

Wild West in San Francisco

Vanmorgen zowaar na 6:30 wakker geworden. Normaal hoef ik maar een paar dagen te wennen aan de nieuwe tijdzone maar dit jaar is het veel langer. Maar goed, zoals ik al eerder schreef zo heb ik meer aan mijn dag.

Als Ton eenmaal goed wakker is gaan we naar de lobby, nou ja lobby meer een kledingkast, voor het ontbijt. Nou dat valt flink tegen. Hier is het wel muffe muffins, vieze koffie en fabrieks jus d'orange. Er is totaal geen ruimte om het daar op te eten dus we nemen het weer mee naar de kamer. Daar kijken we elkaar aan en kijken naar de vieze muffins en kleffe koffiekoeken en besluiten maar naar een Denny's op zoek te gaan want dit is echt niets. Zeker als we op de verpakking lezen wat voor chemische troep er in alles zit is de beslissing snel gemaakt. Hop naar Denny's die hier gelukkig maar 500 meter vandaan is.
San Francisco is een dure stad en dat is ook zeker te merken bij de Denny's. De voor vaste Denny's bezoekers bekende Grand Slam (eieren, bacon en pancakes) kost normaal tussen de $7 en $9 maar hier kost het gewoon $13.99. Maar ja we zitten wel in SF op 500 meter afstand van Fishermans Wharf. De bediening is zeer vriendelijk en het ontbijt, zoals gewoonlijk, erg lekker. Ton neemt een omelet met steak en uien en ik een Grand Slam met toast en natuurlijk zoveel koffie als je maar wilt. Goede koffie zelfs !Alles smaakt perfect  en we eten op ons gemak want het museum waar we heen gaan, gaat pas op 10:00 uur open. Na het eten lopen we eerst terug naar de kamer om de camera's en andere spullen op te halen. Daar kijken we ook even hoe we eigenlijk naar het museum gaan. Het is op een kwartiertje lopen hier vandaan maar er stopt ook een Cable Car lijn voor de deur. Met de auto kan ook maar parkeren is best wel prijzig hier dus we besluiten om te gaan lopen. Ik neem wel mijn wandelstok mee want heb erg veel last van mijn knie sinds de val van gisteren.
Als we halverwege zijn en de laatste hoek omlopen voor het laatste stuk, zie ik gelijk dat het verder lopen het niet gaat worden. Deze weg loop zeer stijl omhoog en dat is onmogelijk voor mij om dat te doen. De cable car is een mogelijkheid nu maar het is nog maar 1 halte en om daar nou $6 pp voor te betalen is ook weer overdreven. We zijn tenslotte Nederlanders en we zijn toch niet echt gierig maar wel zuinig. Dus Ton besluit om terug te lopen en de auto te gaan halen. Ik blijf wachten en gelukkig is hij binnen nog geen 10 minuten terug met de auto.
Als we bij het museum aankomen zien we dat het hier 2 uur gratis parkeren is. Dat scheelt weer. Voor de deur is helaas geen plek meer dus het word om de hoek is een straat die ook erg stijl is. Blijft toch een vreemde gewaarwording zulke zeer stijle straten. De straat naar beneden lopen is geen probleem voor mij.

Het Cable Car museum is echt mooi. Het zit in het originele gebouw uit 1898 en is na de aardbeving van 1906 compleet herbouwd. Het is echt een heel mooi gebouw en nog steeds in gebruik als werkplaats en de plaats waar de machinerie staat die er voor zorgt dat de kabels onder de grond worden getrokken. Heel indrukwekkend ! Er is veel informatie over de geschiedenis van de Cable Cars en veel foto's te zien. Ook staat er de oudste tram en andere diverse voorwerpen.
Er is ook een film te zien waarin de geschiedenis te zien is en ook hoe er tussen 1982 en 1984 het gehele systeem is gerenoveerd en alle ondergrondse kabels zijn vervangen. In de souvenirwinkel kan je stukjes oude kabel kopen, en dat doe ik dus ook. Leuk !
We kopen nog wat souvenirs en gaan dan weg. Omdat de auto in een stijle straat staat, gaat Ton het eerst halen want naar boven lopen gaat echt niet voor mij. Als ik in de straat sta te wachten op Ton komt er plots een zwarte Toyota Highlander al claxonnerend de straat in rijden met zeer hoge snelheid en rijd tegen een auto die daar voor het verkeerslicht stond te wachten. Er springt een man uit, het lijkt er op dat hij een pistool in zijn handen heeft en even denk ik dat hij zal gaan schieten. Dat is gelukkig niet het geval. De chauffeur zet de wagen in zijn achteruit en rijd in volle vaart achteruit. Op dat moment komt Ton de hoek omrijden en de zwarte Toyota kan nog net op tijd remmen anders had hij Ton aangereden. De Toyota gaat er vandoor, en binnen een no-time hoor ik politie sirenes. Ik stap in de auto en verbaasd en geschrokken rijden we weg. Het lijkt wel een politiefilm...... Ik heb alles opgenomen vanaf het moment dat die vent uit de auto springt.


Na al dit spannends gaan we de stad verder verkennen. We rijden naar het park onder de Golden Gate brug en nemen daar wat foto's en genieten van dit geweldig mooie plekje. Het is inmiddels al laat in de middag en moeten nog wat eten. We doen lekker makkelijk en eten een taco en een broodje kip. Dan gaan we de lange weg terug naar het hotel.

Eenmaal terug in het hotel rusten we even wat uit en gaan we 's-avonds naar Fishermans Wharf. We lopen daar wat rond en ik bewonder weer de mooie PCC trams die daar rijden.

We eten nog wat simpels en gaan dan langzaam terug naar het hotel. Morgen vertrekken we uit deze mooie stad.
Eenmaal in de kamer kijken we wat TV en ik werk het blog bij. Op Facebook bereikt mij het treurige nieuws dat er op 52 jarige leeftijd een zeer gewaardeerde collega is overleden. Verschrikkelijk ! Rust zacht Peter.

Morgen gaat de reis verder naar Monterey/Pacific Grove.

5 opmerkingen:

 1. Wat een avontuur zeg, gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Echt een walhalla voor jou Walter, al die trams. Heel veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een dag weer! Het filmpje is inderdaad indrukwekkend, gelukkig geen slachtoffers gevallen. Kan me voorstellen dat jullie hiervan geschrokken waren.
  Met al die trams heb je je hart weer op kunnen halen;-)
  Morgen weer naar een nieuwe bestemming, veel plezier!
  Gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vreselijk van je collega...
  Wel een dag naar je hart verder, je kan je geluk niet op natuurlijk met al die trams. En wat een avontuur zeg, met die auto. Veel plezier morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Had per ongeluk bijna dit verslag overgeslagen maar ben blij dat ik de tram foto's nu niet gemist heb!

  BeantwoordenVerwijderen