zaterdag 11 oktober 2014

Brand of geen brand en een hete woestijn.

Vannacht rond 4:45 uur was het weer feest in hotel Excalibur. Maar het was geen gezellig feest. Net als gisternacht ging het brand alarm weer eens af. Een keiharde sirene in je kamer en een vrouwenstem vers uit de computer van Star Trek The Next Generation die even vrolijke vertelde dat het alarm wat afging werd onderzocht en er geen reden tot paniek was. We zaten weer rechtop in bed en met een hartslag van over de 200 te wachten op de brandweer. Het leek ons wel gezellig een paar van die stoere brandweermannen in onze kamer, maar helaas. Na een paar minúten loeien vertelde dezelfde vrolijke mevrouw dat het een vals alarm was en we weer verder konden met wat we aan het doen waren. WE LAGEN TE SLAPEN !!!! Nou en van dat slapen kwam dus niets meer bij mij. Ton ging weer vrolijk verder met snurken dus ik ging maar het internet op.

Rond 6:30 uur maak ik Ton wakker en gaan we ontbijten. Na het debakel van het ontbijt van gisteren gaan we vandaag heerlijk eten bij de IHOP. Altijd een favoriet. Het is er redelijk rustig en al snel staat het heerlijke ontbijt op tafel. Voor Ton een mega grote omelet met steak en voor mij een echt Amerikaans ontbijt met pancakes. Het smaakt voortreffelijk.

Na het ontbijt wordt het tijd om te vertrekken richting Death Valley. De navigatie die we van Rémon hebben geleend heeft in eerste instantie moeite om de satelliet te vinden maar na een aantal minuten heeft hij toch de link gelegd. Het werk perfect. Binnen een no time zijn we de stad uit en rijden de bergen in. Wat is het ongelofelijk mooi. Het landschap lijkt wel van de planeet Mars n om de paar minuten en rond iedere bocht is het weer totaal anders. We genieten hier zo van ! Veel mooier dan al die neon en casino's. 
Onderweg stoppen we op diverse plaatsen en genieten van al het moois wat we zien. Je kan echt wel merken dat we in de woestijn zijn. WAT EEN HITTE !

Op een gegeven moment komen we ook weer op een bekende plaats, Badwater. En nee, niet het water uit het bad maar "slecht water". Hier is een enorme zoutvlakte, die helaas wel weer stukken kleiner is dan 14 jaar geleden en het water is ook minder dan de helt. Deze plek is zo bijzonder omdat het 85 meter onder zeeniveau ligt en het water wat er nog is vele malen zouter is dan zeewater. De natuur is echt bijzonder want ook in dit enorm zoute water en bij deze hoge temperaturen leven er gewoon nog beestjes in het water. De plek is wel opgeknapt, in die zin dat er een mooie parkeerplaats is gemaakt en er staan diverse informatieborden.

Het is hier zo enorm heet dat er diverse borden staan met waarschuwingen omdat deze extreme hitte erg gevaarlijk kan zijn. Op het moment dat wij er liepen wat het 40 graden. Na een korte wandeling en het schieten van wat plaatjes vluchten we snel weer de auto in waar we de airco op Noordpool temperatuur zetten met windkracht 300. De broodnodige vloeistoffen verdwijnen naar binnen en dan rijden we weer verder.

Een stuk verder op staat een bord dat wijst naar een "Natural Bridge". Nou dat lijkt ons wel wat. De weg er naar toe gaat stijl omhoog de bergen in. De weg is onverhard en enorm slecht. de weg naar Hobbelskonte is er een strak geasfalteerde snelweg invergelijk met deze weg. Eenmaal boven zijn onze nierstenen ingedaald en de schoenveters losgetrild. Als ik de deur van de auto open doe valt de hitte als een stapel pancakes van de IHOP om mijn hoofd. Zo zeg, dat Is warm hier !! De Natural Bridge is nog een eind de bergen inlopen en dat doen we dus maar niet. Dan kijk ik op de thermometer van de auto en zie een temperatuur die lijkt op die van een ven waar heerlijke croissants in liggen te bakken.
Ik kijk nog eens goed en ook Ton geloofd zijn ogen niet. Het is hier buiten gewoon 54 graden ! 54 !!!!


We genieten nog even van het uitzicht en gaan dan weer naar beneden. Al hobbelend en bobbelend koen we beneden en daar wacht weer een mooie zwarte strakke band asfalt. Deze brengt ons weer langs prachtige plaatjes.

We stoppen nog even bij Furnace Creek, het andere hotel in Death Valley, om onze blazen te legen en een snackje te kopen.
Als we weer verder rijden zijn we binnen een 30 minuten op de plaats van bestemming. We checken in, ploffen even op bed om bij tekomen en wandelen daarna nog even over het terrein van het hotel. het is een oud hotel, uit 1926. Aan de overkant van de weg gaan we op de porch van de General Store in een schommelstoel zitten en genieten van alles om ons heen. dit is pas vakantie ! heerlijk.


Na een half uurtje moeten we toch vluchten voor de hitte en gaan in de lobby zitten. ik werk aan het blog en Ton leest een autoblad. Het is zo etenstijd en daarna zullen we wel op de kamer TV gaan kijken. Morgen gaat de reis verder naar Sequoia National Forest.

5 opmerkingen:

 1. Super leuk om te lezen! Genieten dit hoor. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een hitte! Hou van warmte, maar dat zou zelfs mij te gortig worden. Prachtige foto's van de natuur daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Ton en Walter, blij dat de nav. werkt. Weet ik dat ik hem volgend jaar ook mee kan nemen. �� Het traag vinden van satellietverbindingen is hier ook altijd een probleem �� wel irri. Wat een temperaturen joh, is toch niet normaal meer. Zou maar een flinke koelbox vullen met ijs en flessen drinken!!! Laters en op naar de volgende blog helemaal leuk!! ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Krijg zo'n heimwee bij deze laatste foto, we stonden met de camper achter de General Store (Wie was eigenlijk General Store??)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Staat bij ons op de planning voor over een paar jaar. Leuk om er alvast van te kunnen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen