dinsdag 14 oktober 2014

The Indian Spring Of Sacramento in The Middle Of The Road

Het wordt nu wel een beetje vervelend maar ook vanmorgen was ik weer vroeg wakker. Om 5:00 uur klaarwakker en niet meer kunnen slapen. Mooie tijd om het blog te maken en de krant te lezen. Om 7:00 uur zet ik koffie, altijd fijn een koffiezetapparaat in je hotelkamer, en maak Ton wakker.
Na de koffie gaan we eerst even ontbijten, en dat smaakt weer goed. Alleen de koffie in de ontbijtruimte is verschrikkelijk. Slappe hap ! Ton probeert een "French Vanilla Cappuchino" maar ook die is niet te pruimen. Het hotel is aardig vol en in de ontbijtruimte is het een kakofonie van talen. Duits, Chinees, Engels, Nederlands en Frans. Ze doen goede zaken hier.
Na het ontbijt gaan we terug naar de kamer, douchen en schone kleren aan. Koffers weer inpakken en de hele electronica winkel weer loskoppelen en inpakken. Wel een heisa elke dag maar goed.

Rond 08:45 uur vertrekken we. De route staat voorgeprogrammeerd in de navigatie dus het is een makkie. We luisteren naar tante Toos die ons verteld waar we heen moeten. De route voert door de bergen rond Mariposa richting Sacramento. De bergen zijn niet meer zo hoog in eerste instantie maar dat veranderd al snel. De weg kronkelt de bergen op en de uitzichten zijn geweldig. Geweldig zo, luisteren naar de radio genieten van het uitzicht en de weg die in scherpe bochten en stijl omhoog en dan weer omlaag gaat. Dit is echt genieten.



Onderweg komen we door kleine dorpjes uit 1851 en langs plaatsen waar lang geleden mensen woonde maar die nu totaal verlaten en vergaan zijn. Ook zien we weer duidelijk het grote probleem van Californië, droogte. Bijna alle rivieren en waterreservoir zijn bijna leeg of compleet leeg.








We hoeven maar 300 km totaal te rijden dus we hebben tijd genoeg om te stoppen in die leuke oude dorpjes en te genieten van alles.







We stoppen ergens onderweg voor een kleine lunch en gaan dan weer door richting Sacramento. Het is niet zo lang meer en het hotel is snel gevonden. We checken in en zetten de bagage in de kamer.




Omdat we nog lekker vroeg zijn is er genoeg tijd over om naar Old Sacramento te gaan. Dit historische gedeelte van Sacramento hebben we in 2000 ook bezocht en wilde we graag nog eens zien. Erg leuk en vol geschiedenis, vooral de oude treinen en houten trottoirs hadden toen flinke indruk gemaakt. We wandelen op ons gemak door de straten van Old Sacramento en kopen wat souvenirs. Het is hier echt heel leuk wandelen !





























 




Aan het einde van de middag rijden we terug naar het hotel. Als we door het centrum rijden komen we langs de State Capitol, het regeringsgebouw van de staat Californië want Sacramento is de hoofdstad van Californië.




En natuurlijk moet is als vakidioot een foto van de tram maken.



Eenmaal in het hotel drinken we een bak koffie en gaan een uurtje later eten bij Denny's. Dat smaakt prima en terug op de kamer kijken we wat TV en ik werk aan het blog.

Morgen gaat de reis verder naar San Francisco.

11 opmerkingen:

 1. Wat een mooie reis en super. Gave foto's! Dat sacremto gaat ook op onze To do list. Veel plezier weer morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super om zo door Amerika te crossen, mooie foto's, jullie genieten volop.
  Restaurant The Stinking Rose is echt een aanrader in SF en in het hotel Westin St. Francis kun je met de glazen lift aan de buitenkant van het gebouw naar de 32e verdieping, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Ook Cheesecake Factory in Macy's op Union Square is een aanrader.
  Veel plezier in San Francisco.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's weer...Sacramento staat nu op mijn lijstje ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb jullie vorige blog van Florida gevolgd, en kom nu deze blog van jullie tegen op het AA forum, wat leuk!
  Ik kom iedere dag even kijken om jullie uitgebreide verslagen te lezen (daar houd ik van) en foto's te kijken.
  Helpt ook bij het voorbereiden van mijn vakantie volgend jaar die kant op :)
  Laat nooit echt comments achter, maar leuk voor jullie om te weten dat jullie blogwerk wordt gewaardeerd ;)
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig om te zien al die ouderwets pandjes, gewoon "tig" jaar terug in de tijd.
  B.t.w. die tram lijkt wel op onze trams hier ;-)
  Mooi hotel weer, ziet er keurig uit, goed gegeregeld!
  Morgen SF, ben nu al benieuwd!
  Gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig al die oude gebouwen en auto's, wat een sfeer moet dat daar zijn. Toch lekker al dat vroege opstaan, je kan lekker rustig aan doen en je ziet nu ook eens de zon opkomen ;) Foto van dat ouwe wrak in de bosjes is geweldig.....op naar San Francisco en veel reis plezier verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer genoten vN jullie blog, hoop,dat mijn reactie nu wel te zien is?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lekker veel foto's, leuk om ze allemaal te bekijken. Wat een mooie trip maken jullie toch! Nu alleen nog even wat later wakker worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat Tante Toos jullie de juiste weg wijst en langs al die mooie plekken laat rijden.
  Voor de komende maaltijden alvast: Eet smakelijk!!

  BeantwoordenVerwijderen