dinsdag 28 oktober 2014

Wat is mooier, Antelope Canyon of Monument Valley ?

Ik durf het bijna niet te zeggen maar het einde van de reis komt in zicht. Wat vliegt de tijd ! De laatste week is ingegaan en dus moeten we extra gaan genieten, als dat nog kan. Want ook vandaag is weer een hele bijzondere dag. Vandaag gaan we onder begeleiding van een Navajo Indiaan de Antelope Canyon in. De Antelope Canyon is een zgn. Slot Canyon en bestaat uit 2 delen. De "upper" en de "lower" canyon. De Upper Canyon is breder dan de Lower Canyon die ook moeilijker te bereiken is. Daarom gaan we naar de Upper Canyon. Die is zo'n 400 meter lang en bijna 45 meter diep.

We hoeven er pas om 10:00 uur te zijn dus we kunnen rustig aan doen. Ik ben natuurlijk al redelijk vroeg wakker en schrijf daarom het blog en om 8:00 uur zet ik koffie en maak ik Ton wakker. Na de koffie duiken we even onder de douche en gaan fris en fruitig naar het ontbijt. Ook hier in deze Best Western is het weer perfect geregeld. Van brood tot verse muffins, fruit, cornflakes in vele soorten, ei, bacon, vruchtenyoghurt en er staat zelfs een machine die verse pancakes maakt. En natuurlijk appel- en sinaasappelsap, melk, koffie en thee.Na het ontbijt gaan we op ons gemak naar de plaats waar de Canyon Tour vertrekt. Dit is 2 blokken verder in de straat. Lekker dichtbij. We melden ons en moeten nog wel een half uurtje wachten. We kijken wat rond in de souvenirshop en gaan dan buiten zitten. Daar komen steeds meer mensen bij die ook op de tour gaan. We worden verwelkomt door 2 Indianen die ons uitleggen want voor hun de Canyons betekenen en ze doen een welkom dans. 
Daarna is het tijd om te gaan. Als we opstaan om naar de voertuigen te gaan komt er een grote bus aan en als de deuren open gaan komen er 3594 gillende schreeuwende fotograferende Chinezen uit. Oh nee zeggen we nog tegen elkaar, moeten we daar mee mee ? Gelukkig gaan ze allemaal bij elkaar in de Canyon voertuigen en vertrekken enkele minuten eerder. Daar hoeven wij niet bij gelukkig.
Ook wij nemen plaats in zo'n pick-up en we racen naar de Canyons. De weg er naar toe is door gebied met hobbel bobbel kuilen zand wegen en we worden flink door elkaar geschut. Onze chauffeur, die tevens onze gids is, is een oude Indiaanse vrouw en die kan aardig doorrijden. Mijn nieren zitten achter mijn oren als we aankomen.

De groepen die voor ons waren zijn gelukkig net de Canyon in gelopen en wij blijven even buiten staan. Daar legt onze gids de regels uit, hoe te fotograferen en vooral dat we naar haar moeten luisteren.
We lopen de Canyon binnen en we wat we dan gaan zien is adembenemend. Kijk zelf maar naar de foto's.
Op diverse plekken legt ze uit wat er te zien is en hoe we dat als beste kunnen fotograferen. Ze is echt deskundig en graait regelmatig de fototoestellen en telefoons uit mensen hun handen en maakt dan de foto omdat we niet op de goede plek staan of het in haar ogen niet goed doen. Ze is echt grappig !

Doordat de zon op bepaalde plekken heel mooi naar binnen schijnt, krijg je echt hele mooie plaatjes.


Als we aan het einde komen van de Canyon staan we weer buiten. Daar verteld de gids dat we op de terugweg niet mogen fotograferen om opstoppingen te voorkomen wat er zijn inmiddels weer nieuwe groepen achter ons aan gekomen.

Maar ja, eigenwijze Wallie ziet toch mooie plaatjes en wil die toch vast leggen. Ze ziet het en zegt zachtjes tegen mi...."You may take pictures 'cause you are a sweet man and you see things other people don't..." Ik voel me vereerd.Eenmaal weer terug aan het begin nemen we weer plaats en scheuren we terug naar de "Trading Post" waar we begonnen zijn.Ook dit was weer een overweldigende ervaring en we zijn zwaar onder de indruk. Het is inmiddels lunchtijd en tijdens de lunch raken we niet uitgepraat over al dit moois.
Na het eten rijden we naar de Horseshoe Bend. Dat is een bocht in de Colorado rivier in de vorm van...... jawel....een Horseshoe.
ik wist dat het een flinke wandeling zou worden vanaf de parkeerplaats maar wist niet dat dit door los zand zou zijn en dat het flink omhoog ging en over de heuvel weer stijl naar beneden voor nog eens een kilometer. Mijn knie doet zoveel pijn dat ik helaas moet afhaken. Naar beneden lopen zou nog wel gaan maar omhoog door dat losse zand gaat hem echt niet worden. Ik baal !
Ton loopt door en komt een 20 minuutjes later weer terug. Hijgend en puffend komt hij weer boven.


We hebben nog flink wat energie en tijd over dus we besluiten om naar de Glen Canyon dam en het daarbij behorende natuurpark te gaan. De dam bezoeken is gratis maar het park daar moet voor betaald worden. Gelukkig hebben wij de jaarpas en kunnen doorrijden.


Het natuurpark ligt in zowel Arizona als in Utah.
We gaan weer op een Scenic Point genieten van de zonsondergang en gaan dan eten bij de Denny's. Gewoon lekker eten voor een redelijke prijs.

Morgen vertrekken we hier en gaan dan naar Mt. Carmel Junction / Zion National Park.

13 opmerkingen:

 1. WOW...wat een verschrikkelijk mooie foto's van geweldige natuurverschijnselen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's van Antelope Canyon, wij vonden het ook zo indrukwekkend. Bij ons ging er indiaan mee die blokfluit speelde en dat was zo mooi. De wandeling naar Horseshoe bend is echt afzien, ook al ben je wel goed ter been! Maar gelukkig hebben jullie mooie foto's kunnen maken. Het is heel bijzonder.
  Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ge wel dig zeg,ben groen van jaloezie maar positief he. Maar wat is het mooi daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is dit toch waanzinnig mooi, wij hebben ook zo genoten! Schitterende foto's, guys wat een reis! Geniet nog maar flink van al dat moois.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, wat is het daar bizar mooi! Bijna onnatuurlijk... Gaat ook op mijn ooit te doen lijstje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar een woord "waanzinnig"!!!!! Wat is dat allemaal prachtig!!
  Enjoy!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt weer prachtig oftewel very impressive! Veel plezier vandaag in Zion.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt wel of je al onze foto's gepikt hebt, zelf die foto met het hagedisje........ Maar ik geloof je wel als je zegt dat je ze zelf gemaakt hebt!!
  Geniet van de laatste week, hopelijk win je je vakantie geld terug in LV

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jij hebt mij door PW. We zitten gewoon thuis en pikken alleen maar foto's van andermans blog hahahahahaha

   Verwijderen
 9. Ik begin nu toch wel een beetje jaloers te worden hoor!!!!! ;) Wat een schitterende foto's en wij moeten nog 7 maanden wachten :( eerst maar weer eens een keer afspreken en ff de foto's op een groot scherm komen kijken....toppie mannen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja gezellig ! Ik hoop dat de foto's op groot scherm net zo mooi zijn als hier.

   Verwijderen
 10. Zo, net zelf terug van vakantie en weer bij gelezen. SUPER!!!
  Veel gaan we zelf ook doen dus leuk om er nu al van te kunnen genieten. Maar wij kunnen pas over 3 jaar en... kamperen in een tent.

  BeantwoordenVerwijderen