dinsdag 21 oktober 2014

Veel geleerd en pijn in onze voeten

Gisteravond hebben een een roomservice notificatie aan de deur gehangen om ontbijt te bestellen. Precies aangegeven wat we wilde hebben en op wat voor tijd het bezorgd moest worden. Precies op de tijd dat het moest komen werd er op de deur geklopt en klonk zachtjes...."roomservice". Ik deed open en er stond een dame geheel in een uniform met een grote tray in haar handen. Het werd keurig binnen gebracht en op tafel gezet. Het zag er goed uit en rook lekker.

Het tafelblad werd omhoog gezet en tafel gedekt. Enjoy.......
Het was echt lekker. De bacon was perfect gebakken Applewood bacon en de scrambled eggs waren echt perfect. Dit is werkelijk heerlijk ontbijten !

Na het ontbijt op ons gemak de kan koffie leeg gedronken. Fris gewassen en zomers gekleed op pad om het schip te verkennen. Het word lekker weer volgens de juffrouw op TV dus de korte broek gaat aan.
We wandelen wat door de gangen en kijken naar al het moois in de winkels. We willen graag de "Histericol Tour" doen dus boeken de tour voor 11:15 uur. Er is nog tijd genoeg dus we wandelen nog even door het 1e klasse gedeelte. Er is ook een Lady Diana exhibitie en kijken ook daar even binnen. Je moet daar entree voor betalen dus we gaan niet verder. We blijven tenslotte Nederlanders. Wel blijven we nog een tijdje staan te praten met je mevrouw die daar achter de kassa staat. We praten natuurlijk over Lady Di maar ook over allerlei andere zaken. Vriendelijke vrouw !

Als het bijna tijd is voor de tour gaan we weer naar beneden. De groep is gelukkig niet zo groot en de gids een kundige en grappige man. Hij verteld vele verhalen over de geschiedenis van de Queen Mary maar ook laat hij ons veel details zien en komen we in gedeeltes die normaal afgesloten zijn.
Heel interessant allemaal.


Na de tour gaan we weer even terug naar de mooie winkels. Ton had mooi origineel servies zien staan en was erg benieuwd of het te koop was of gewoon decoratie. Eenmaal in het winkeltje raakte we snel aan de praat met de eigenaar, alle winkels zijn los van de Queen Mary, over de geschiedenis van cruiseschepen. He servies was gewoon te koop maar niet echt goedkoop. Een mooie theepot kost al gauw $750.- en een kop en schotel $400.-
dat is boven ons budget helaas. Er is ook reproductie servies te koop voor veel minder maar dat is niet leuk natuurlijk. Het moet wel echt zijn. We willen er nog even over nadenken.
Uiteindelijk doen we het maar niet.

We gaan even een koffie drinken bij de Starbucks. Ja ja ook hier op de Queen Mary zit een Starbucks. We zijn tenslotte in Amerika, het land van de cultuurbarbaren.Als we weer wat op krachten zijn en onze voeten wat minder pijn doen gaan we de "Audio Tour" doen. Deze tour is op eigen kracht, we moeten alleen een audio apparaat en hoofdtelefoon halen.
Er zijn 18 punten in het schip waar je naar toe moet en luisteren naar wat er dat verteld wordt. Ook dit is erg interessant. Je komt o.a. in de machinekamer. Heel bijzonder wat we daar zien. Immense motoren en machines.


De audio tour loopt door het gehele schip, trap op....trap af....trap op....trap af....lift in....gang in....trap op....gang in.... ook deze tour komt op plekken waar het voor het "gewone volk" afgesloten is. Erg leuk.


De hut van de kapitein. Hier hebben vele beroemde mensen een borrel gedronken met de kapitein.

De trappen van de 3e klasse. Ook erg mooi. De 3e klasse op de QM was mooier dan menig 1e klasse op andere schepen, word ons verteld.


En zo komen we aan het einde van de tour. En dat is maar goed ook. Het is bijna 17:00 uur en de hoofdtelefoons moeten terug gebracht worden. Dit is totaal aan de andere kant van het schip maar mijn voeten trekken dat niet meer en ook mijn knie is het zat. We lopen eerst naar onze hut en ik ga al wat rusten terwijl Ton de spullen terug brengt.
Als hij terug is  kiezen we een restaurant uit om 's-avonds te gaan eten. Het wordt het Promenade Café.

Om 19:30 gaan we aan tafel en eten weer overheerlijk.

Na het eten proberen we nog wat TV te kijken maar de vermoeidheid eist zijn tol en om 22:00 uur gaan de luiken dicht......

5 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk geschreven en weer hele mooie foto's erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzonder verblijf zeg! Echt genieten! En dat ontbijt ziet er goddelijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ach het zal eens een gewone dag zijn.....
  Dankzij het leuke verslag en dito foto's is m'n late dienst op lijn7 iets dragelijker. Dank daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk om jullie te zien genieten van alles!! Is toch een hele aparte beleving om op zo'n mooi (ex) cruise schip te verblijven, is er weer een om nooit te vergeten.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsssssss patsers ontbijt laten brengen.....hahahaha wel luxe en mooi om al dat ouds te zien glimmen

  BeantwoordenVerwijderen