dinsdag 14 oktober 2014

Sprakenloos........

Elk nadeel heb zo zijn voordeel, zeggen ze toch. Het nadeel van 's avonds vroeg instorten van vermoeidheid heeft als voordeel dat ik 's-morgens weer vroeg wakker ben. En zo ook vandaag weer, het begint vaste prik te worden. Maar goed zo heb je natuurlijk veel aan je dag.

Ik zet natuurlijk de laptop aan en ga eerst even de krant lezen want ik wil toch een beetje op de hoogte blijven van wat er in Nederland gebeurt. Treurig verhaal dat van die steekpartij op die school.
Om 7:00 word ook Ton wakker en gaan we ontbijten. Ook hier is het een gratis ontbijt dat bestaat uit brood, diverse soorten cornflakes, zelf je wafel maken, koffie en jus d'orange. Gewoon een goed ontbijt dus.

We eten op ons gemak en gaan dan richting Yosemite NP. Hier vandaan is het heel makkelijk te bereiken. We rijden het terrein af, gaan links af en dan 71 km deze weg volgen. Ook nu veranderd het landschap langzaam van heuvelachtig naar bergen. Als we bij de ingang komen hoeven we alleen maar onze jaarpas te laten zien en kunnen we doorrijden.

We vallen echt van de ene in de andere verbazing, het is hier zo mooi ! Onbeschrijfelijk gewoon en daarom laat ik de foto's gewoon het verhaal vertellen......


(De kwaliteit van de foto's is misschien wat laag want de hoge kwaliteit foto's uploaden duurt te lang)

Overal nemen we flink de tijd om te stoppen, op een bankje zitten, gewoon in de deuropening van de auto zitten of langs van de weg te staan, om te genieten van dit bijzonder mooie National Park. Als je zo hier staat voel je je klein, heel klein. Vooral als je onderaan El Capitan staat en je ziet bergbeklimmers recht omhoog klimmen (meer dan 1100 meter hoog.)


Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar Mariposa. 'S-avonds eten we weer in dezelfde "Sportsbar" omdat dat gisteren goed bevallen was. Vanavond was er American Football op de TVs en de bar zat dus ook vol met fans. Amerikanen kunnen best wel luidruchtig zijn met sportwedstrijden zeg ! Maar wel enorm gezellig. Iedereen krijgt ook gratis lotjes voor leuke prijzen die in de pauzes/reclame onderbrekingen worden verloot. Het eten viel een heel klein beetje tegen vanavond, maar ja het is geen 3 sterren restaurant.

Om 21:30 uur vallen de luiken dicht.....*KABOEM* zzzzzzzzzz

(Mooiere foto's zullen later worden toegevoegd)

4 opmerkingen: