zondag 26 oktober 2014

Monument Valley, een monument voor de wereld.

Eindelijk is er een einde gekomen aan de marteling van het bed in de Motel 6 in Flagstaff. Door het slechte slapen ben ik weer vroeg wakker. Ton snurkt nog een heel bos bij elkaár, en ik ga het blog schrijven. Had gisteravond alle foto's er al op gezet dus dat scheelt nu veel tijd. Om 8:00 uur maak ik Ton wakker en ik begin alvast met het inpakken van alle elektronica. Na een opfrissing pakken we de rest in en gaan uitchecken. Ik vertel wel even vriendelijk dat dit de slechtste bedden zijn OOIT, de juffrouw achter de balie heeft die klacht al vaker gehoord dus ik ben niet de enigste die er zo over denkt dus.

We willen ontbijten bij de IHOP maar als we daar het terrein oprijden zien we direct dat het enorm druk is. Tja, het is zaterdag dus dat was te verwachten. We besluiten om maar ergens anders iets te gaan eten. We hebben een druk programma dus willen eigenlijk toch maar niet in een restaurant wateren dus de keuze valt op een ontbijt stokbroodje van de Subway. Die zijn best wel lekker, met ei en ham en een flesje jus d'orange en een koffie voor Ton.

We zijn zo klaar bij de Subway, stellen de navigatie in op de route naar onze volgende bestemming en Ton trap het gaspedaal in. We gaan naar de Meteor Crater 45 minuten rijden vanaf Flagstaff. De rit gaat over de snelweg en die is lekker rustig.
Als we er aankomen is het niet echt druk dus dat is fijn. We betalen entree en lopen eerst de ruimtes in waar alles wordt uitgelegd en waar je hands-on dingen kunt doen en voelen. Erg leerzaam.

Als we naar buiten lopen komen de eerst langs een groot raam dat al uitkijkt over de krater. WOW....ONWIJS.....ONGELOFELIJK !!! Dat is enorm indrukwekkend ! Je kan een rondje lopen rond de krater maar daar zien we vanaf want mij knie doet erg veel pijn. Ik blijf op het gelijkvloerse niveau en loop wat rond, maar Ton gaat naar verschillende niveaus om te kijken. Dat is teveel trappen lopen voor mij. Zou het graag willen maar de laatste dagen heb ik enorm veel last van mijn knie, vooral nadat hij gisteren 2x op slot was gesloten.
De krater is echt indrukwekkend, ik neem wat foto's.


Als Ton terug is van zijn "rondje" gaan we weer naar binnen. Eerst een sanitaire stop en dan nog een souvenir stop. Ze hebben er echt hele interessante dingen maar ook veel prullariaas. We kopen een fossiel van een vis in een stuk steen, een klein werveltje van een Mosasaurus. Dat is een dinosaurus die voor het eerst gevonden is vlakbij de Maas in Maastricht. Vandaar zijn naam, Mosa is Maas in het Latijn en natuurlijk een koelkastmagneet voor mijn verzameling.

We moeten weer weg want de rit naar Monument Valley is nog 4 uur en ik wil voor zonsondergang daar op het terras van de kamer zitten. Waarom ? Nou dat is wel te zien op de foto's. De rit gaatvoorspoedig en we komen al snel in het gebied van de Navajo indianen. Het landschap veranderd steeds weer en word mooier en mooier.

Als we in de buurt komen van het hotel vallen we van de ene verbazing in de andere. Wat is het hier geweldig mooi. We checken in en lopen eerst naar de kamer want we willen samen verrast worden over hoe mooi de kamer is en hoe waanzinnig het uitzicht is. Het hotel opzich is al erg mooi, het is eigendom van de Navajo indianen en al het personeel is zo te zien ook indiaan. We zoeken nog naar Kluk-Kluk maar die is vrij vandaag.

Als we de kamerdeur open doen zijn we blij verrast. Wat mooi ! De gordijnen naar het terras zijn dicht, volgens ons doen ze dat expres voor het verrassingseffect. We doen het gordijn open en....WOW ! WAT EEN UITZICHT ! We blijven een tijd staan en krijgen gewoon kippenvel. We wisten wat we konden verwachten maar nu zo in het echt alles zien verslaat werkelijk alles ! 

Ton gaat de koffers halen en ik rust wat uit op het terras. Als hij terug is gaan we samen zitten, moeten onze kaken oprapen van de grond want onze monden vallen iedere keer open van verbazing hoe mooi het hier is. Ik had een filmpje gemaakt en wil dat op Facebook plaatsen dus we gaan na een tijdje weer terug naar de lobby want alleen daar is WiFi. Ik ga zitten op een heerlijke bank en kijk uit over al het moois en Ton gaat buiten alvast wat video opnames maken. Terwijl ik het filmpje upload, FaceTime ik nog even met onze vrienden Jo en Rémon. Die zijn nog wakker want zijn net thuis van een late dienst.

Na een gezellig gesprek loop ik naar buiten en ga opzoek naar Ton. We kijken nog even naar al het moois en gaan dan terug naar de kamer want willen op het terras zitten als de zon onder gaat.
En weer schieten we 200 foto's en genieten van al het moois. De kleuren on de Valley veranderen per seconde. Onwijs !

Ik laat het even hier bij want het uploaden gaat enorm langzaam. Als er morgen in het volgende hotel een betere verbinding is zal ik meer foto's plaatsen.

Als de zon bijna weg is gaan we wat eten in het restaurant. De kaart heeft veel keuze's en er staan ook Indiaanse gerechten op die wij natuurlijk gaan proberen. Het eten is echt heel lekker !

Het is inmiddels donker buiten, echt heel donker. Er is in de wijde omgeving geen lichtvervuiling dus het is echt heeeeel donker. We gaan weer even op ons terras zitten en zien zo ontzettend veel sterren ! We zien zelfs de Melkweg en dat is heel bijzonder want dat zie je niet zomaar.
De temperatuur is aardig gedaald dus we houden het niet lang vol buiten. We kijken nog wat TV.....

Morgen helaas weer weg hier en dan gaat de reis verder naar Page. Niet zo'n lange rit dus we kunnen "uitslapen" morgen. We zijn helaas 1 uur kwijt want we zitten in een andere tijdzone.
5 opmerkingen:

 1. Maak ons iedere keer maar weer jaloers met zulke uitzichten! Geweldig!!
  Was het zwijgzame opperhoofd Kakentoe ook vrij?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is pas een "room whit a view"!! Schitterend wat zullen jullie hiervan genieten.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit toch een geweldig mooi stukje van de wereld!,

  BeantwoordenVerwijderen