woensdag 22 oktober 2014

Joshua Trees, Coyotes, Roadrunners.....meep meep.....

Vandaag veel plannen om veel te doen dus om 7:30 uur het lekkere bedje uit. Koffie gezet om eerst even wakker te worden. We besluiten om toch maar bepaalde dingen te schrappen vandaag. Morgen word een drukke dag met veel kilometers dus we doen het toch maar rustig aan. We besluiten om naar Joshua Tree National Park te gaan en als er dan nog tijd over is naar Mt. San Jacinto en daar met de kabelbaan naar boven gaan en te wandelen door de bossen.

Maar eerst ontbijten. Het ontbijt hier is bij het zwembad aan de voet van de bergen. Heel mooie locatie en gewoon een lekker ontbijt.  Goede combinatie. En de temperatuur van 26 graden om 09:15 uur erbij maakt het hele plaatje compleet.

De temperatuur zal vandaag stijgen tot 35 graden, wat een straf ! Tijdens het ontbijt horen we weer veel verschillende talen en we raken aan de praat met een jongen uit Nederland die in zijn eentje een rondreis maakt. Hij rijdt in een Ford Mustang Cabrio dus het gesprek komt al gauw op gang.

Als we door Palm Springs rijden komen we langs een Classic Car dealer en natuurlijk moeten we daar even stoppen. Mooie auto's voor mooie prijzen.Na een kwartiertje kwijlen rijden we door naar Joshua Tree National Park. Joshua Tree NP is een nationaal natuurpark vlakbij Palm Springs. Het is een groot park, 100 bij 50 km en bestaat eigenlijk uit 2 gedeeltes. De lage Colorado Desert in het zuidoosten, hier groeien natuurlijke tuinen met o.a. Opuntia en ander struikgewassen. En de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert. Deze is het gebied waar de Joshua Trees, een Yucca soort, groeien. Aan deze plant heeft het park zijn naam te danken. Het is een korte rit van een uurtje en als we aankomen bij het Visitor Center gaan we eerst daar naar binnen voor een kaart van het gebied en natuurlijk een souvenirtje.

We hebben gelukkig een Jaarpas gekocht aan het begin van de vakantie, dus we mogen alle nationale parken in zonder te betalen. We zijn vrijwel direct zwaar onder de indruk van dit verschrikkelijk mooie park. Kijk zelf maar naar de foto's.


Bij binnenkomst van het park zien we direct een coyote. Gaaf !!!
Het landschap is zo divers. Van bergen tot vlaktes met alleen maar Joshua TreesEn hé, daar is die coyote weer. Nu nog een Roadrunner (die zijn hier echt) en de tekenfilm is compleet.


Er groeien hier echt veel verschillende cactussen.De San Andreas breuklijn loopt dwars door het park en is op sommige plaatsen heel duidelijk te zien. Hier in het dal loopt een horizontale donkere lijn en dat is de breuklijn die vele aardbevingen in de regio veroorzaakt.

Ton gaat tot het randje....

Één van de laatste stop is "Skull Rock".


We zien nog een Roadrunner oversteken maar deze is te snel om te fotograferen, helaas. meep...meep

We besluiten om het park te verlaten via de zuidelijke uitgang. Het bezoek aan dit Nationale Park is zo indrukwekkend ! We raken niet uitgekeken. Dit is echt een aanrader voor iemand die in deze omgeving is.

Als we terug komen in Palm Springs gaan we eerst wat bijkomen in het hotel en 's-avonds gaan we eten bij Coco's. Dit valt een beetje tegen maar goed onze maag is gevuld. Nu naar bed want morgen hebben een een heeeeeeele lang autorit.

8 opmerkingen:

 1. Ja dit park staat ook nog op een to go to lijstje. Het was weer een geweldige dag zo te lezen en te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo weer ff bijgelezen. Wat geweldig om te overnachten op de Queen Mary.
  Joshua tree ziet er ook goed uit. Lees weinig op blogs dat daar iemand heen gaat.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik naar de plaatjes kijk, gaat Ton niet alleen tot het randje, maar ook tot in het gaatje! En aan de ontbijtfoto's zagen we ineens dat wij (in een ver en donker verleden) ook in dit hotel waren. Toen draaiden we onze hand nog niet om voor dagtripjes van meer dan 500 kilometer en leefden we net zo gemakkelijk een paar weken uit de koffer. Geniet er dus maar van, jongens. Want voor je het weet ben je oud en versleten en zit je de drie lange wintermaanden te versukkelen in Florida....;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een mooie foto's weer, vooral die coyote...gaaf hoor! Jullie zien weer veel mooie dingen deze vakantie. En daardoor gaat het alleen maar meer kriebelen bij ons, pffff moeten we echt nog tot Mei wachten? Helaas wel maar jullie genieten nu al volop en daar moet je ook zeker mee doorgaan! Groetjes en knuffels.xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig wat een prachtige omgeving!
  Het hotel ziet er goed uit, lekker zwembad erbij om even af te koelen.
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat hebben jullie een fijne vakantie. Jullie gaan van het ene naar het andere hoogtepunt. Blijf maar lekker volhouden zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Top dag met prachtige foto's! Ook jullie verblijf op de Queen Mary was leuk om te zien!
  Succes met de autorit vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, prachtig daar zeg! Als ik ooit die kant op ga ga ik daar zeker naar toe!

  BeantwoordenVerwijderen