zondag 19 oktober 2014

Dolfijnen, zeehonden, zeeotters, bultrug walvissen, pelikanen, zeeolifanten.

Vandaag wordt een zeer spannende dag, want vandaag gaan we walvissen spotten. Hier in de baai van Monterey zitten op dit moment heel veel walvissen, dolfijnen en zeehonden. Het is voederseizoen voor de bultrug walvissen dus er is veel te zien.
Eerst eten we buiten op het terras voor het hotel een ontbijt van lekker brood, rozijnen/kaneel brood, jus d'orange en koffie. Wat een geweldige locatie om te ontbijten. De Grote Oceaan en Lovers Point  op de achtergrond, echt onwijs mooi.
Hier willen we wel héél lang blijven zitten maar we moeten opschieten. Om 9:30 uur moeten we bij de boot zijn die de zee opgaat voor het walvis spotten. Hier kijken wij al maanden naar uit. Dit gaat echt geweldig worden.
We rijden naar Fishermans Wharf, ja die hebben ze ook hier, parkeren de auto en lopen naar de plek waar de boot vertrekt. Daar aangekomen zien we dat hij al aardig vol zit en een plek op het bovendek zit er dus helaas niet meer in. Maar ja dat maakt niet zo veel uit dus zoeken we een mooi plekje beneden uit. Niet binnen want dat is niet goed voor mijn "zeeziekte". Ik ben nogal snel zeeziek en ben dus bang dat ik ook nu last daarvan zal gaan krijgen. De temperatuur is lekker fris maar te koud voor Ton die z'n pas gekochte winterjas hier gelijk uittest. Als de boot vertrekt wordt het fris maar ik houd het zonder jas wel uit. Voordat we de haven verlaten en de volle zee opgaan zien we al veel zeehonden liggen op de boeien en de rotsen. In het water liggen grote groepen zeehonden en het lijkt net of zij ons uitzwaaien. Zo leuk !


Eenmaal op volle zee volg ik de raad op van Ton om maar vooral naar de horizon te blijven kijken om niet zeeziek te worden. Gelukkig gaat dat goed. We varen nog maar net en de kapitein zet de motoren al uit want er zijn Risso Dolfijnen gesignaleerd. Nog nooit dit soort in het wild gezien en al snel klikken de camera'sOok zien we al snel gewone dolfijnen in grote getale voorbij zwemmen. We blijven niet te lang liggen zegt de kapitein want er is een melding dat er heel veel Bultrug walvissen zijn gesignaleerd. De motoren van het schip worden in volle kracht gezet en ik ga in het kraaiennest staan opzoek naar ijsbergen.....oh nee dat was de Titanic. Ik blijf rustig zitten want het schip gaat aardig heen en weer door de golven en hoge snelheid. Na een 4 minuten varen zien we in de verte meerdere schepen liggen met toeristen, daar zijn dus de walvissen. En ja hoor, en is een "feeding-frenzy" aan de gang. Hier zitten hele grote scholen sardientjes, de lekkernij voor walvissen. We zien fonteinen water omhoog komen en het is een drukte van jewelste in het water. Honderden zeehonden en dan zien we ze ook boven water komen......bultrug walvissen. Wat GEWELDIG !!! Ik krijg er kippenvel van. Wat een ervaring. De grootste zoogdieren ter wereld jagen op de kleinste visjes. Zo GAAF !
Ik kan echt niet beschrijven hoe dit ons doet voelen. Wat een ervaring !!


Het wordt tijd om te gaan. Als we bijna terug zijn in de haven zien we plotseling een Bultrug die aan het spelen is en meters hoog het water uitkomt. WOW !!!! Dit is echt het hoogtepunt van de trip....de kers op de taart.... WAT IS DIT ONWIJS GAAF TE GEK WAANZINNIG !!!!
Eenmaal terug in de haven gaan we direct weer naar de auto want we hebben een lange autorit te gaan. We gaan richting de 17-miles drive, dat is een mooie route van 17 mijl door Pebble Beach en Carmel met mooie stukken langs de kust en langs mega dure huizen.


De Pacific Coast Highway waar we op rijden is 1 van de mooiste routes die wij ooit gereden hebben. Wat een uitzichten !! Er zijn vele uitkijkpunten en we stoppen op een aantal om te genieten van dit alles. Op 1 punt is het enorm druk en als we gaan kijken blijkt waarom. Hier liggen honderden Elephantseals (zeeolifanten). Heel leuk !
We komen echt veel mooie plekjes tegen maar op dit moment is er geen tijd meer om er foto's van te plaatsen in het blog. Deze update volgt later.


De zon gaat al onder en we moeten nog 50 km naar Santa Maria. Er is jammer genoeg niets meer te zien van de omgeving en er is geen straatverlichting. Wat is het dan donker !!!!

Rond 19:30 uur komen we aan bij het hotel en checken in. We eten wat aan de overkant en gaan dan weer terug naar de kamer. We zijn zo moe dat we vrijwel direct gaan slapen.

Morgen een lange rit naar LA, daar slapen we 2 dagen op de Queen Mary I

12 opmerkingen:

 1. Wat een dag, te gek die bultruggen, dit is een dag om nooit te vergeten. Hoe mooi is het om de dieren in hun natuurlijke habitat te zien!
  Je hebt ze mooi op de foto gekregen.
  Have fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschrikkelijk mooie foto's zitten hier tussen en wat een ervaring zal dit inderdaad zijn geweest! Prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een waanzinnig leuk verhaal om te lezen. En wat een mooie foto's. Kan me voorstellen dat je daar enorm naar uitgekeken hebt. Veel plezier nog. Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat gaaf zeg! En wat een prachtige foto's! Dit is tot nog toe wel het hoogtepunt van jullie vakantie denk ik, super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een geweldige dag! Een hoop herkenning voor ons, maar het blijft geweldige al die fantastische dieren te zien!! Super geve foto's van de walvissen, wat een geweldige ervaring! inderdaad lange tocht richting LA, zoveel moois onderweg dat het rijden niet echt opschiet maar wel een prachtige route.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Weer een mooie trip en mooie foto's....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kippenvel! Wat een ervaring walvissen spotten!
  SF was ook geweldig hè, feest van her kenning , I love SF!
  Heel veel plezier in LA!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een geweldige foto's! Dat lijkt me echt te gek om mee te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zie nu dat mn reactie niet geplaatst is, zal wel weer wat fout gedaan hebben........
  Moet eerlijk zeggen dat het (lange) wachten op dit verslag de moeite waard was, sowieso voor het verhaal maar man o man wat een geweldige foto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig om die walvissen te zien heh? Wij hadden toen in Monterey ook geluk en onlangs in Costa Rica ook. Je hebt prachtige foto's gemaakt zeg, vooral die staarten en de laatste die uit het water komt. Fijn dat je niet zeeziek bent geworden. Veel plezier op de Queen Mary.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig!! Wat een mooie ervaring, deze zullen jullie niet snel vergeten.
  De foto's zijn prachtig!
  Grtz.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super gaaf! Vooral de kers!
  Ik ken het gevoel, 2,5 jaar geleden ook een trip gedaan in Monterey en dat blijft me altijd bij. Daar overigens een blue whale gespot :)
  Volg jullie al een tijdje maar ga de rest van de trip ook zeer zeker volgen!

  BeantwoordenVerwijderen