zondag 12 oktober 2014

Hoge bomen en diepe dalen

Gisteravond nog even de omgeving verkend van het hotel in Exeter. Maar omdat het al vroeg donker werd was er niet veel te zien. Op zoek gegaan naar een Applebee's en die uiteindelijk gevonden in een aangrenzende stad. Maar het was daar zo druk dat we besloten om naar iets anders opzoek te gaan. Na wat rondrijden kwamen we een Red Lobster tegen, maar ook daar was het lang wachten eer we een tafeltje zouden kunnen krijgen. Nou daar hadden we dus geen zin in en dus maar lekker makkelijk taco's gegeten bij de Taco Bell. Altijd lekker en klaar voor $6.-
Eenmaal terug in het hotel nog aan het blog zitten werken en TV gekeken maar om 22:00 uur gingen toch echt de lichten uit.

En omdat we zo vroeg weer gingen slapen was ik natuurlijk ook weer vroeg wakker. Ik kruip achter de laptop en amuseer mij met Facebook en reacties lezen hier op het blog.
Om 06:30 uur maak ik Ton wakker. We moeten redelijk vroeg weg omdat we een drukke dag hebben.  Eerst Facetimen we nog met het thuisfront. Altijd leuk om je familie en je goede vrienden te spreken en zien. Daarna even ontbijten, het is inbegrepen in de prijs van de kamer dus dat betekend meestal niet veel goeds. Oude taaie muffins, slechte koffie en waterige jus d'orange. Nou alles behalve dat, want het ontbijt is echt erg goed. Diverse broodsoorten, gebakken eieren, diverse soorten cornflakes, yoghurt, vers fruit en je kan zelfs je eigen wafels bakken. De koffie is alles behalve slap en de jus d'orange is erg lekker.

We smikkelen van alles en met volle buik gaan we terug naar de kamer op alles weer in te pakken. We checken uit en gaan op weg richting Sequoia National Forest.
De rit er naar toe begint op vlak land maar al snel rijden we de bergen in. Hoe hoger we komen hoe mooier alles word.Dan komen we bij de officiële ingang van het park en kopen een jaarpas voor toegang tot alle State Parks. Al snel zien we tussen de hoge bomen de eerste Sequoia bomen staan. Dit zijn nog kleintjes maar als snel worden ze groter en groter. Onwijs gewoon !! Wat een mooie grote dikke bomen zijn dat. We stappen diverse malen uit om te wandelen en te genieten van alles. We rijden naar "The Tunnellog" een omgevallen boom waar je met de auto doorheen kan rijden en natuurlijk ook naar de General Sherman Tree. De grootste boom ter wereld. We kunnen hier wel uren blijven maar we moeten verder want we moeten nog ruim 300 km rijden.

De weg door de bergen is echt enorm mooi en na iedere bocht is het uitzicht weer anders en nog mooier dan ervoor. Op een gegeven moment zitten we op bijna 2400 meter hoogte en het uitzicht is onbeschrijfelijk mooi. De weg naar beneden is lang en smal met heel veel bochten. Als we beneden komen veranderd het landschap in een dorre kale vlakte door dorpjes en steden. Ook dit heeft voor ons zijn charme en we genieten ook hier van. We stoppen voor een snelle lunch.

Dan veranderd het vlakke landschap weer langzaam in heuvelachtig en later weer naar bergen. Hoge bergen ! Dit keer wel anders want deze bergen zijn groen....heel groen. Grote bossen naaldbomen groen. De weg door deze bergen is gelukkig wel wat breder. Dan komt Mariposa langzaam dichterbij en na een uurtje rijden we het dorp binnen. Het hotel is heel snel gevonden en we herkennen alles direct. Hier hebben wij 14 jaar geleden ook geslapen en er is niets veranderd. We checken in, gaan de bagage naar de kamer brengen en besluiten om wel nog even het dorp in te gaan. Daar wandelen we door Main Street en kopen wat souvenirtjes.Ton vraagt in die winkel waar je goed kunt eten en de verkoopster raad ons de plaatselijke "sportsbar" aan. Zo gezegd zo gedaan. We gaan daar de avondmaaltijd nuttigen. Het is er erg gezellig en de locale bevolking geniet van alle sportwedstrijden die op de TV's te zien zijn.
Na het eten lopen we naar de auto, rijden naar het hotel en kijken wat TV. Bij Ton vallen al snel de luiken dicht maar ik vecht tegen de slaap want ik wil het blog bijwerken. Nou bij deze....

Morgen gaan we naar Yosemite National Park en slapen nog hier in Mariposa.

10 opmerkingen:

 1. Mooi!!! En voor ons bekende beelden. Ga vooral zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey zwagerts ....... geweldig weer om jullie verhalen zo te lezen, het is net of we weer een beetje met jullie meereizen. Ik zie veel herkenbare dingen op de foto's alhoewel het toch dik 20 jaar geleden is dat ik daar was. Ben benieuwd naar jullie volgende belevenissen. Veel liefs XX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's weer hè, vind het altijd wel jammer dat je op een foto slecht de hoogte en diepte van iets kunt zien. Het vertekent altijd wel wat, maar ik zag een mini Walter voor een maxi boom staan dus ik kreeg wel een idee hoe hoog die bomen moeten zijn! Weer een leuke blog en we wachten in spanning op de volgende. See Joe �� xxx Rémon en Jo-tje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's toch! Leuk ook om zo mee te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie en leuke foto's hebben jullie gemaakt. Blijft prachtig al die natuur.
  Ook dat "dorpje" met zo'n gezellig straatje, hartstikke leuk.
  Enjoy!!
  Gr.Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om de voor ons bekende plekken voorbij te zien komen. Wij hebben ook in dat Best Western hotel overnacht, leuk. Wat een machtig gezicht die enorme bomen heh? Heel veel plezier in Yosemite.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die bomen, wat mooi! En wat een trip zeg, al die kilometers, maar natuurlijk wel prachtig rijden daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Walter en Ton,

  Wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken, precies als je wel eens op TV ziet. Ik geniet volop van de mooie verhalen, de prachtige foto's en jullie heerlijke eetlust, nou ik wens jullie veel plezier en doe voorzichtig. Ik blijf jullie volgen hoor!

  Groetjes, Ron Wouters

  BeantwoordenVerwijderen