vrijdag 31 oktober 2014

Zion is geweldig maar Vegas ? Nee dank je...

Eerst een mededeling van huishoudelijke aard, het blog wordt vanaf nu geschreven vanaf een laptop die op het punt staat te overlijden. Sinds gisteravond loopt hij constant vast of doet het totaal niet meer. Daarom vanaf nu minder foto's geplaatst.

Vandaag onze laatste dag in Utah begint erg koud. Buiten is het 1 graad en vannacht heeft het schijnbaar goed gevroren want het ijs ligt op de golfbaan. Vandaag vertrekken wij richting onze laatste bestemming van de Road Trip. Het beginpunt wordt ook het eindpunt.....Las Vegas.

De route gaat via Zion National Park. Een NP waar wij 14 jaar geleden ook geweest zijn en waar we leuke herinneringen aan hebben. We slapen een beetje langer dan normaal en doen rustig aan met inpakken. We hebben niet zo'n trek in een groot ontbijt en besluiten een broodje te eten  bij de Subway aan de overkant van de weg.We genieten nog even van het uitzicht op ons hotel en gaan dan rijden. De weg die hier loopt is de enige weg Zion in dus er is aardig wat verkeer.

We komen bij de officiële ingang en laten onze jaarpas zien. De vriendelijke Parkranger geeft ons de kaart van het park en wenst ons een prettig dag. Inmiddels zouden we voor $120 aan entree hebben moeten betalen dus die $80 jaarpas heeft zijn geld goed terug verdient.Ook hier natuurlijk weer vele uitzichtpunten waar je kan stoppen en dat doen we natuurlijk dan ook. Overal is het weer adembenemend. Zion is weer totaal anders dan de andere parken.

Eenmaal Zion weer uit gaat het snel. We zitten een groot stuk op de snelweg, wat niet anders kan, en waar mogelijk gaan we de snelweg af en binnendoor. En dan komt Las Vegas in zicht. Heel in de verte is het al te herkennen. Via het noordelijkste puntje rijden we de stad in gaan heel de Las Vegas Boulevard af naar het zuidelijkste puntje. Daar staat als 1 van de laatste hotels het Luxor.

We checken in, parkeren de auto in de garage en gaan onze kamer verkennen.
We zijn te moe om The Strip af te rijden voor het avondeten en gaan dus maar beneden kijken. We willen ook wel een show zien vanavond. Nou dat was dus schrikken ! Er waren nog kaartjes voor de show van Chris Angel (een hele goede magiër ) en als we er heen zouden gaan en daarvoor nog een goede maaltijd zouden nemen waren we $450 kwijt. Ja dag !!!! daar beginnen we niet.

We lopen alle eetgelegenheden af in ons hotel en besluiten om maar in een "Sportsbar" wat te eten. Wat een prijzen overal ! De laatste keer dat wij hier waren, at je voor een paar dollar je helemaal vol. Nou dat is dus flink veranderd. Morgen maar "off-strip" eten.

Na het eten vecht ik met mijn laptop die nu op het punt staat te overlijden. Jammer....

7 opmerkingen:

 1. Geen Apple Store in de buurt om een nieuwe te kopen? Hoop dat je je toch vermaakt ondanks het dure eten.........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's weer. Hopelijk blijft de laptop het nog even doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja je hebt een stuk minder foto's geplaatst ��. Je hebt een prachtig verslag van een geweldig stuk Amerika geschreven, ik geniet zo mee en herbeleef onze trips. Geniet van de laatste dagen, Vegas is bizar maar zo uniek, laat het lekker over je heen komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ga nou idd snel ff een Apple store zoeken, en die coole MacBook aanschaffen......scheelt heel veel eurooooooo's
  Verder moeten jullie lekker nog ff relaxen en genieten van het GEWELDIGE LAS VEGAS...............
  Tot woensdag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Minder foto's, maar wel mooie. Veel plezier in LV en hopelijk houdt je laptop het nog eventjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wilde hetzelfde zeggen als Peter, geen Apple store in de buurt? Twee dagen niet eten en hebt een nieuwe.;-);-);-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alles gesaved hoop ik ? Inderdaad vroeger waren die buffetten spotgoedkoop, wij merkten twee jaar geleden ook al dat de prijzen flink waren gestegen.

  BeantwoordenVerwijderen